کانون ارزیابی
کانون ارزیابی مدیران
اثربخشی اقدامات مدیران در گرو شایستگی آنها و بودن زمینه برای بالفعل شدن تواناییها و قابلیتهای بالقوه در سایه حاکمیت اندیشه سالار خواهد بود. شایسته سالاری از جمله عوامل و ملاکهای مهم در اداره هر جامعه و سازمان است. رشد و پیشرفت حکومتها و سازمانها در گرو این است که شایستگان در منصبهای مناسب قرار گیرند. مدیریت منابع انسانی سازمانها را با چالشهای گوناگونی مواجه میکند و این مدیریت را وادار میسازد تا اهداف، سیاستها، راهبردها و رویههای خود را با این چالشها هماهنگ کند. برخی از چالشهای شاخص حوزه منابع انسانی در سازمانها که لزوم استقرار کانونهای ارزیابی و توسعه را به عنوان روشی نوین و معتبر تقویت میکند به این شرح است :
برخی از چالشهای شاخص حوزه منابع انسانی در سازمانها
شایستگیهای مدیریتی
هریک از مشاغل بر اساس شرح شغل، برای تصدی به افرادی نیاز دارند که از دانش، مهارتها، نگرشها و ویژگیهای شخصیتی مورد نیاز برخوردار باشند. به بیان دیگر، افراد براي بروز عملکرد برتر در یک شغل، باید واجد قابلیتهای مورد نیاز آن شغل باشند. پس سازمان باید شایستگیها، استعداد و قابلیتهای بالقوه و بالفعل کارکنان نامزد تصدی یک شغل را شناسایی و توسعه دهند تا هنگام تصدی شغل با مشکل مواجه نشوند.
آموزش و توانمندسازی
هریک از مشاغل بر اساس شرح شغل، برای تصدی به افرادی نیاز دارند که از دانش، مهارتها، نگرشها و ویژگیهای شخصیتی مورد نیاز برخوردار باشند. به بیان دیگر، افراد براي بروز عملکرد برتر در یک شغل، باید واجد قابلیتهای مورد نیاز آن شغل باشند. پس سازمان باید شایستگیها، استعداد و قابلیتهای بالقوه و بالفعل کارکنان نامزد تصدی یک شغل را شناسایی و توسعه دهند تا هنگام تصدی شغل با مشکل مواجه نشوند همچنین مشاغل مدیریتی از این قاعده مستثنی نیستند.
انتصابهای مدیریتی
انتصابهای مدیریتی یکی از مهمترین چالشهای پیشروی سازمانها در کشورهای در حال توسعه و نیز کشورمان است. برای انتصاب فرد در یک شغل و از جمله سمتهای مدیریتی، میبایست شایستگیهای نامزدها با شایستگیهای مورد انتظار سازمان تطابق کامل داشته باشد. اگر انتصاب افراد به این شیوه پیش رود، فرد و سازمان هر دو به اهدافشان دست یافتهاند.
دانش و مهارتهای مدیریتی
از نگاهی علمی، موفقیت در سمتهای مدیریتی نیاز به تسلط علمی بر دو حوزه دارد. یکی شایستگیهای اختصاصی (علمی) مورد نیاز آن سمت و دیگری شایستگیهای عمومی مدیریتی. غالب مدیران کم یا زیاد به شایستگیهای اختصاصی مجهز هستند. ولی در زمینه شایستگیهای عمومی نیاز به تقویت و توانمندسازی دارند. بر این باور، قبل از انتصاب به سمت مدیریتی، باید تدبیری اتخاذ نمود تا بر پایه ارزیابی شایستگیها، مشخص شود فرد از شایستگیهای مدیریتی لازم برخوردار هست؟ اگر نه در کدام یک از شایستگیهای مدیریتی دارای نقاط قابل بهبود است.
توسعه و توانمندسازی (بر پایه
نتایج ارزیابی شایستگیها)
برنامهریزی منظم آموزشهای مدیریتی
(برمبنای نتایج ارزیابی شایستگیها)
ارزیابی و توسعه (بر پایه نتایج
ارزیابی شایستگیها)
شایستهسالاری (انتصاب فرد مناسب
در پست مدیریتی مناسب)
شایستگیهای مدیریتی
آموزش و
توانمند سازی
دانش و مهارتهای
مدیریتی
انتصابهای
مدیریتی
کانون ارزیابی و توسعه به عنوان راه حلی منسجم برای حل چالشهای منابع انسانی
در دهههای اخیر برای حل آسیبها و مشکلات بیان شده، کانونهای ارزیابی و توسعه ابداع و مورد بهرهبرداری قرارگرفته است که نتایج درخشانی نیز داشته است. به همین دلیل همه کشورها و سازمانها از آن استفاده میکنند. در واقع، کانونهای ارزیابی و توسعه نسخه شفابخش حل چالشهای فوق میباشد.
برخی از سازمانهایی که تا کنون از خدمات کانون ارزیابی و توسعه جهاد دانشگاهی بهره گرفتهاند به شرح مذکور میباشند:
اخبار مرتبط
کانون ارزیابی راهی به سوی انتخاب مناسبترین و شایستهترین افراد
کانون ارزیابی برای استخدام یک ابزار مؤثر و ضروری است که به سازمانها و شرکتها کمک میکند تا مناسبترین و
منابع مرتبط
توصیههایی به ارزیابیشوندگان در کانون ارزیابی
برخی ارزیابیشوندگان به دلیل نا آشنا بودن با کانون ارزیابی و روشها و کارکردهای آن، قبل از ورود به کانون